2diet Altman

חזה הודו על מצע חצילים

חומרים ל- 6 מנות - כל מנה מכילה 370 קלוריות:

 

1 ק"ג חזה הודו

 

2-3 חצילים

 

כ- 600 גרם מלח גס ופלפל שחור ואדום גרוסים גס

 

3 שיני שום

 

100 גרם חזה הודו מעושן

 

¼ כוס שמן זית

 

⅓ כוס יין יבש

 

300 גרם עגבניות קלופות קצוצות

 

2 גבעולי אורגנו

 

להגשה: פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

1. חוצים את החצילים לקוביות בגודל 3-2 ס"מ, מפזרים עליהן מלח גס ומשהים כחצי שעה.

 

2. קוצצים את שיני השום. חותכים את חזה ההודו המעושן לקוביות קטנות.

 

3. חותכים את חזה ההודו לנתחים בינוניים ומטגנים אותו בשמן זית חם עם השום וחזה ההודו המעושן, עד שההודו זהוב. מוסיפים את העגבניות, האורגנו, מלח ופלפל שחור. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

 

4. שוטפים את קוביות החצילים מהמלח ומייבשים על מגבת נייר.

 

5. מחממים את שמן הזית שנותר ומטגנים את החצילים כ- 5 דקות על אש גבוהה, הופכים מדי פעם, לטיגון אחיד. מוסיפים את החצילים לסיר עם ההודו.

לפני ההגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.


 * מתוך: מתכונים בטעם של עוד- אוסף מובחר של מתכוני הודו (המועצה לענף הלול)

 

עוד מתכונים>>> 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים