2diet Altman

עוגת פירות יבשים קסומה

 

נהדר לאכול חם או קר

 

 

מתכון ל-25 מנות, כל מנה מכילה כ-143 קלוריות

 

 

חומרים למילוי:

 

1 כוס צימוקים כהים

 

1 כוס שזיפים מיובשים חצויים

 

1 כוס משמשים מיובשים חצויים

 

1 כוס אגסים מיובשים חתוכים לרבעים

 

1 כוס חמוציות מיובשות

 

2 כוסות מים חמים

 

3/4 כוס סוכר

 

1 כף מיץ לימון

 

1/2 כפית פלפל אנגלי

 

 

חומרים למאפה:

 

1/2 כוס סוכר

 

1/4 כוס חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר

 

1 כוס קמח

 

2 כפיות אבקת אפייה

 

1/4 כפית מלח

 

1/2 כוס חלב קר

 

 

אופן ההכנה:

 

1. חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

 

2. הכניסו את כל חומרי המילוי, כולל המים, סוכר, מיץ לימון ופלפל אנגלי, לסיר בינוני.

 

3. הביאו לרתיחה ואחר כך הנמיכו את האש לבינונית ובשלו כ- 10 דקות ללא מכסה.

 

4. הסירו מהאש, כסו והניחו בצד.

 

5. למאפה: ערבבו ביד את הסוכר והחמאה.

 

6. בסיר נוסף, ערבבו יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ואחר כך הוסיפו תערובת זו יחד עם החלב הקר, לסירוגין, לתערובת הסוכר והחמאה.

 

7. שפכו את תערובת החמאה לתבנית אפייה, ושפכו מעליה את תערובת הפירות היבשים (כולל הנוזלים שבה).

 

8. אפו כ-30 דקות או עד שהעוגה מוכנה.

 

 

בתיאבון!

 

עוד מתכונים›››

 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים