2diet Altman

Phase2: הכוכב החדש בתחום ההרזיה

מחקר מצא כי ה- Phase2, תמצית משעועית לבנה, מצליח למנוע פירוק של פחמימות במעי, להוריד את כמות הקלוריות הנצרכת ולסייע לרדת במשקל

מחקר שפורסם בינואר 2007 מצא כי כמות של 445 מ"ג של פזאולאמין, הקרוי בקיצור Phase2, חומר המופק משעועית לבנה (White Kidney Beans), בעלת פוטנציאל לירידה במשקל. הפזאולאמין נמצא כמעכב את האנזים אלפא עמילאז, המפרק את הפחמימות המורכבות במעי. פועל יוצא מכך הנו ירידה בכמות הפחמימות הנספגות במעי, עובדה המובילה לירידה בכמות הקלוריות ולתרומה לתהליך ההרזיה.

המחקר בדק את השפעתו של פזאולאמין על 60 נחקרים הסובלים מעודף משקל בינוני (BMI 25-28), שהיו טרם המחקר במשקל קבוע לפחות שישה חודשים. במהלך המחקר נבדק הקשר בין כמות של 445 מ"ג פזאולאמין לבין השינוי במשקל, במסת השומן ובהיקף המותניים וכן ההשפעה על מסת הגוף הרזה (השרירים).

 

הנבדקים חולקו לשתי קבוצות: קבוצת פזאולמין וקבוצת ביקורת. הניסוי נערך במשך 30 ימים, שבמהלכם נטלו הנבדקים כדור שהכיל פזאולאמין או פלצבו לפני הארוחה העיקרית העשירה בפחמימות. במשך כל זמן המחקר צרכו הנבדקים דיאטה של 2,000 קלוריות לפחות. לפני המחקר ובסיומו נמדדו הפרמטרים הבאים: משקל, יחס בין היקף המותניים להיקף הירך (waist to hip ratio), מסת השומן ומסת הגוף הרזה.

 

תוצאות המחקר הצביעו כי בקבוצת הפזאולאמין התקבלה ירידה משמעותית במשקל, ב-BMI, במסת השומן, בעובי רקמת תאי השומן וביחס בין היקף המותניים להיקף הירך, כמו גם נתונים טובים יותר בשמירה על מסת הגוף הרזה (השרירים), כל אלה בהשוואה לקבוצת הפלצבו. כמו כן נצפתה מגמת ירידה ברמת הטריגליצרידים בקבוצת הניסוי לעומת הפלצבו.

 

מסקנות המחקר מצביעות על כך כי פזאולאמין (Phase2) תורם לירידה במשקל בצורה משמעותית ואפקטיבית יחד עם ירידה במסת השומן ותוך כדי שמירה על מסת הגוף הרזה (השרירים).

 

מחקר זה הוא אחת מאבני הדרך הראשונות בתחום תוספי התזונה וההרזיה, שזכתה לאחרונה גם לאישור ולהתוויות חדשניות מה-FDA (מינהל המזון והתרופות בארה"ב) בדבר בטיחות ויעילות הפזאולאמין בתחום ההרזיה.

 

                          

מנגנון הפעולה של הפזאולאמין

 

לפני ספיגתם במעי, הפחמימות חייבות לעבור הידרוליזה לחד-סוכרים, בדרך כלל לגלוקוז. מספר אנזימים משתתפים בתהליך זה:

 

1. אלפא עמילאז, המצוי ברוק ובמיצי הלבלב, הופך את הפחמימות המורכבות לחד-סוכרים. האנזימים מלטאז, לקטאז ואחרים, המצויים על ה-brush borther (התאים המיוחדים המצויים במעי הדק ודרכם נספג המזון) במעי אחראים להפוך את הסוכרים המורכבים הללו לחד סוכרים, כדי שיוכלו להיספג. גלוקוז ושאר חד-סוכרים הנוצרים בתהליך זה מועברים דרך הווריד הפורטלי לכבד. חד-סוכרים שלא משומשים מיידית לצרכי אנרגיה מאוחסנים במאגרי האנרגיה כגון גליקוגן בכבד או טריגליצירידים ברקמת השומן בכבד ובפלסמה.

 

2. מנגנון הירידה במשקל עובד דרך עיכוב אלפא עמילאז ע"י פזאולאמין, שגורם לירידה בכמות הקלוריות הנספגות דרך פחמימות שלא מתעכלות ע"י אלפא עמילאז. הפחמימות שלא מתעכלות מגיעות למעי הגס, שם הן עוברות תסיסה ע"י חיידקי המעי הגס ליצירת חומצות שומן קצרות שרשרת (SCFA), פחמן ומתאן. מעכבי הפחמימות גורמים להעברת הפחמימות למערכת העיכול המרוחקת, שם יש להן אפקט דומה לסיבים.

 

מכאן כי ע"י צריכה קבועה של פזאולאמין בכל ארוחה עתירה בפחמימות מורכבות נצליח להוריד את רמות הפחמימות הנספגת ובכך את כמות הקלוריות הנצרכת ולאפשר מאזן אנרגטי שלילי שיוביל, בסופו של דבר, לירידה במשקל.

 

המאמר פורסם בינואר 2007 ב-International Journal of Medical Science

הדפסשלח לחבר
כתבות נוספות בנושא
"רזינו בזכות 2diet" - סיפורי הצלחה
בשורה חדשה מארה"ב: עוברים מדיאטה לניהול משקל
אין תירוצים – יש תוצאות
בשורת ניהול המשקל
אני בדיאטה
Phase2 - הנוסחה להפחתת קלוריות
CLA - הנוסחה המוצלחת לחיטוב הגוף
ה-FDA קובע: "Phase2 יכול לסייע בבקרת משקל ושמירה עליו"
דרונט בניית אתרים